Open Menu

Foto’s

Het is zo warm buiten dat de baby's binnen spelen met water. Wat een pret.

Wanneer we een activiteit met kinderen doen, leren ze hier verschillende dingen van. Zo ook van de aller lekkerste ijsjes! De kinderen mogen namelijk zelf hun favoriete ijsje uitzoeken en proberen na te tekenen. Dat is soms al een lastige keuze, maar alle kinderen hebben flink hun best gedaan. De kinderen maken eigen keuzes in de kleuren verf en overleggen soms met elkaar, maar ook met de leidster. Zo leren ze van elkaar maar ook individueel.
Wat hebben we geoefend
- Fijne motoriek; de pengreep (goed proberen het potlood en de kwast vast te houden)
- De kleuren; benoemen en oefenen
- Samen werken
- Plezier maken
- Een tijdje concentreren
- Praten over het werk met elkaar
- Volgens instructies werken
- Luisteren
- Gebruik van meerdere materialen; potlood, kwast, waterverf
- Taalontwikkeling; we praten en bespreken dingen met elkaar
- Wachten op je beurt
- Stimuleren van zelfstandigheid

Mirella, de leidster, heeft een tweetal citroenen meegenomen en deze worden bekeken, gevoeld en geproefd door de kinderen. De citroenen liggen op de lichtplaat en het is een verrassing wat de kinderen zien. Vol concentratie bekijken ze de citroenen.

zand en water zijn en blijven toch het favoriete speelgoed van kinderen. Ze genieten met dit super mooie weer heerlijk in de tuin

De ouderavond was een succes. Na een presentatie over de visie van Reggio Emilia konden ouders zelf ervaren op welke manier hun kind leert ontdekken. De ouders maakten met de natuurlijke materialen iets moois voor hun kind.
Dit leverde enthousiaste reacties op van de ouders! Met natuurlijke en ongevormde materialen valt er veel meer te ontdekken en wordt de fantasie meer geprikkeld dan met het "gewone" speelgoed.

We gaan genieten van een heerlijke paasbrunch. Er zijn ouderen van Casa Bonita uitgenodigd om met de peuters mee te eten. De kinderen hadden een mooi tafelkleed versierd en de tafel prachtig gedekt. Iedereen heeft genoten van al het lekkers en de gezelligheid.

We hebben een tas vol met mos meegenomen uit het bos. De kinderen kijken nieuwsgierig in de tas. Het mos wordt eruit gehaald. Nieuwsgierig als de kinderen zijn beginnen ze gelijk het mos aan te raken en te bekijken. Het voelt zacht aan en ineens zien we miertjes lopen. De een schrikt ervan en de ander wil ze graag oppakken. Wat een verwondering allemaal.

De peuters gaan op bezoek bij de ouderen die wonen bij Casa Bonita. Vandaag hebben we het blikkenspel meegenomen. Dat betekent dat in ieder blik een voorwerp of een plaatje zit. Het blik wordt opengemaakt en het is een verrassing wat erin zit. Vervolgens wordt het voorwerp benoemd en wordt er een liedje over gezongen.

Gisteren en vandaag staat in het teken van Carnaval. De kinderen komen prachtig verkleed naar Het Kleurrijk. Iedereen geniet met volle teugen van de muziek, de glitters en serpetines. De grond is bezaait met kleurtjes en de kinderen vinden dit geweldig ontdekkingsmateriaal. De kleintjes zitten op de grond en pakken heel geconcentreerd de serpetines in de hand.
Wat een plezier voor iedereen!

De kinderen krijgen de mooiste creaties op hun gezicht.

Dinsdagavond 19 december werd er een kerstdiner georganiseerd voor alle ouders en hun kinderen op Het Kleurrijk. De ruimten waren sfeervol versierd en er klonk vrolijke kerstmuziek. Alle ouders hadden hapjes gemaakt en het zag er zeer feestelijk uit. Iedereen werd ontvangen met een glaasje gluwein en voor de kinderen een groen "kerstdrankje" De opkomst was geweldig. Heel veel ouders waren speciaal voor deze avond gekomen. Wij vonden het super gezellig. Iedereen heeft genoten en we hebben heel veel positieve reacties ontvangen.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de gezelligheid!!

Kinderen worden uitgedaagd om de wereld om zich heen te ontdekken via de weerspiegelingen in de bal. Jonna is helemaal verwonderd als ze zichzelf in de bal ziet.

Er staat een mand op tafel. Op een gegeven moment ontdekken Damon en Lucy deze. Wat zit hierin? Samen gaan ze alles aandachtig bekijken en ontdekken. Ze zijn een hele tijd druk met deze natuurlijke materialen. Heel mooi om te zien dat ze echt contact met elkaar zoeken en de materialen met elkaar bekijken.

Heel geconcentreerd werkt Mia met de gekleurde bogen op de spiegels. Het geeft een bijzonder effect. Hoe mooi is het om te bouwen op een spiegel.

De kinderen gaan samen met de leidsters naar het klompenfeest. Iedereen is aan het genieten en vooral in de draaimolen.

Suus komt een heerlijke traktatie brengen voor alle leidsters. En wat een super mooie mini mouse muts heeft ze op!

De kinderen spelen heerlijk buiten en zijn verwonderd over de mooie zeepbellen die de lucht in gaan.

Wat zou er aan de andere kant van de heg zijn?

Lise heeft allerlei voorwerpen voor zich liggen. Nieuwsgierig gaat ze experimenteren. Door de leidster wordt een toevoeging gedaan van de grijptang die ze dan ook enthousiast gaat gebruiken. Knap gedaan zeg!

De dreumesen gaan vandaag gezellig met de fiets naar de Worp. Wat een belevenis!

Vandaag is het zo warm weer dat de kinderen heerlijk spelen met water en zand. En dat wordt dus modder.

Zaterdag 20 mei was het zover. Deze middag organiseerde Het Kleurrijk haar fancy fair. Het was een heerlijke middag. Gelukkig was er veel animo van geinteresseerde ouders en werd er veel verkocht voor het goede doel, Early Birds.

Zooo lief is het paard

Ilse is muziek aan het maken op de dwarsfluit. De kinderen zijn heel erg geinteresseerd en luisteren aandachtig. Ook proberen ze mee te zingen. Dit gaan we zaterdag op de fancy fair ook doen, dus het wordt groot feest!

Een pak meel, een lepel en een bakje. Wat wordt hier mee gedaan?

De opa's en oma's van de kinderen waren welkom op 12 april om een kijkje te nemen op de opvang van hun kleinkind. Er werd samen gespeeld, geknutseld, fruit gegeten en buiten gespeeld. De kinderen vonden het geweldig. Het is mooi om te merken dat volgens de kinderen een opa van iedereen is. Er werd samen flink gelachen. Bedankt voor alle enthousiaste reacties!

De leidster heeft een soort van muziekinstrument meegenomen naar de groep. Er wordt gedraaid en getikt zodat de kinderen het geluid horen van de bierdopjes die tegen elkaar aanrinkelen. Lize is gelijk geïnteresseerd en kan heel geconcentreerd zelf muziek maken en aandachtig aan het "instrument" zitten. Haar aandacht wordt eerst getrokken door hetgeen de leidster doet en daarna gaat ze zelf aan de slag.

Vandaag komen bewoners van Trimenzo pannenkoeken eten samen met de kinderen van het Kleurrijk. Iedereen heeft genoten. Ouders hebben heel lief pannenkoeken gebakken en alles is opgegeten. Super lekker was het. Ook is er nog vrolijk gezongen en zelfs wat gedanst op de peutergroep.

Afgelopen vrijdag en maandag kwamen de kinderen verkleed naar Het Kleurrijk. Er wordt carnaval gevierd. Iedereen is erg vrolijk. Er wordt nog geschminkt, volop gedanst en gelachen. Wat een feest!

Beste spannend om in de snoezelruimte te zijn en op een waterbed te liggen. Maar als de leidster samen met het kind in de spiegel kijkt dan verschijnt er een glimlach van oor tot oor. Fijn dat de leidster dit vertrouwen kan geven.

Tijdens de nationale voorleesdagen komend verschillende ouders, opa's en oma's boeken voorlezen. Dit maakt het voorlezen NOG leuker!
We zijn gestart met een heerlijke voorleeslunch, knakworst en krentenbollen, heerlijk....

Op Het Kleurrijk zijn we gestart met het project Kleur. Op de dreumesgroep starten we met de kleur rood. Weten de kinderen weke kleur dit is? Kunnen ze het onderscheiden van ander kleuren?